top of page

Dit zijn wij! Koffie?

Over Ons

Boogaard Company is een echt familiebedrijf, Karel de Snijer repareerde vroeger in de Nieuwstraat al de kleding van menig mens in Son en Breugel, Karel Junior zette dit voort in een moderner jasje en boordde een nieuwe doelgroep in de motorkleding aan. Dochter Vera heeft ondertussen de tak buddyseats overgenomen en houdt zich bezig met het custom maken en bekleden van zadels en autostoelen. Kom gerust een kijkje nemen, de koffie staat klaar!

Karel en Vera.JPG

Karel en Vera van den Boogaard aan het werk in het atelier aan de Dagpauwooglaan 10 te Son en Breugel

Wij zijn nog wat verder in de geschiedenis van familie van den Boogaard gedoken en het blijkt dat nog meer familieleden in het kleermakersvak zaten, dit gaat generaties terug. Op het moment zijn wij het een en ander hierover aan het uitzoeken.

Wordt vervolgd...

In ons atelier verrichten wij nog de echte oude ambacht van de keermakerij, alleen dan in een modern jasje.

Stukje geschiedenis

Hoe kom je nu van een kleermakerij naar het maken van Motorzadels, hier is duidelijk de evolutie theorie aan zet. Waar is de 19de eeuw het kleermaken een vak was wat onmisbaar was in de gemeenschap (zoals een bakker en een boer) begon al snel de strijd tegen de confectie kleding (machinaal vervaardigde kleding vanuit heel de wereld). Voor een kleermaker is het woord “Confectie” een scheldwoord. Deze wereldwijde verandering zorgde ervoor dat er veel kleding te koop is voor weinig geld (denk even aan de Primark van nu) en daar kun je als kleermaker niet tegenop.

 

De kleermakerij Van den Boogaard is langzaam veranderd in Boogaard Motorkleding en vandaar uit naar Boogaard Buddseats. Is confectie dan ronduit slecht, nee natuurlijk niet. Ook alle spullen die uit bijvoorbeeld China komen moeten soms gerepareerd of aangepast worden. En dat is een uitstervend ambacht in West Europa. Gewoon iets moois maken met je handen en het dan beter als het origineel afleveren, waar kan dit nog…..precies bij Boogaard Buddyseats.

 

Er zijn ontzettend veel motoren in Nederland en België en die hebben allemaal een zadel. Mensen die oude motoren opknappen en ook het zadel origineel maar nieuw willen hebben. Liefhebbers die hun eigen motor maken en dan ook een speciaal zadel willen hebben en ga zo maar door. Vera bekijkt elke speciale vraag met haar team en zal er alles aan doen om het naar klantwens te maken. Ook het zadel aanpassen naar de lengte of breedte van de berijder is een specialiteit. (er is tenslotte geen één mens hetzelfde).

 

Naast motorzadels doet Vera ook nog allerlei reparaties aan motorkleding en wat speciale projecten. Het leuke aan dit werk is dat haar klanten altijd mooie verhalen hebben en hetzelfde doel. Een mooi Nederlands hand made product wat met liefde gemaakt is.

Boogaard Company logo.jpg
bottom of page